Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen “Yapay Zekâ Yıldızları” projesi, ilk yılında 36 binden fazla öğrenciye ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Projenin ikinci yılındaki hedef, 55 bin öğrenciye yapay zekâ eğitimi sağlamaktır.
Yıldızlar projesi, Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin gençleri dijital dünyanın imkanlarına hazırlamak amacıyla hayata geçirildi. İlk yıl içerisinde Türkiye genelinde 12 ilde, 58 farklı noktada 183 gönüllü eğitmen tarafından verilen eğitimlerle, 36 binden fazla öğrenci yapay zekâ ile tanışma fırsatı buldu. Projenin her 1 TL’lik yatırımı ise 5,34 TL sosyal değer sağlayarak dikkat çekti. İkinci yıl hedefleri arasında 55 bin öğrenciye ulaşmak yer alıyor.
“DAHA FAZLA KÖY OKULUNA ULAŞACAĞIZ”
Projenin yeni dönem hedefleri, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu’nun katılımıyla yapılan bir toplantıda duyuruldu.
Vodafone Vakfı Başkanı Süel, “Yapay zekâ, geleceğin teknolojisinde kritik bir rol oynuyor. Projemiz sayesinde öğrencilerin bu teknolojiyi tüketen değil, üreten bireyler olarak kullanmalarına yardımcı olmaktayız. Ayrıca, yeni dönemde Yapay Zekâ Startup Studio programını da hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Caldu, proje ile sadece şehirlerdeki gençlere değil, kırsaldaki gençlere de ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. “Gezici eğitim çadırlarımızı artırarak, daha fazla köy okuluna ulaşmayı planlıyoruz. Gençlerin üretmesini ve fark yaratmasını destekleyeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Projenin yeni döneminde, kırsal okullarda yüz yüze eğitimlerin yanı sıra, web tabanlı ve çevrim içi eğitimler de devam edecek. Ayrıca, lise öğrencilerinin yapay zekâ odaklı fikirlerini girişimlere dönüştürebileceği Yapay Zekâ Startup Studio adlı inkübasyon programı da başlatılacak. Bu kapsamda çeşitli eğitimler, hızlandırıcı programlar ve ödüllü yarışmalar düzenlenecek.