Uraloğlu, 13 Mayıs’ta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında imzalanan mutabakat zaptını duyurdu.
Pekin’de gerçekleştirilen görüşmelerin, Türk sivil havacılığının Asya’da kayda değer bir diplomatik ve sektör başarısını temsil ettiğini belirten Uraloğlu, “Bu anlaşma, Çin ile 15 yıl aradan sonra sefer haklarında gerçekleşen ilk artışı sağladı. İki ülke arasında haftalık yolcu seferi hakkı 21 frekansdan 49 frekansa yükseldi. Çin gibi önemli bir pazar, Türk sivil havacılığı için yeni bir dönüm noktasını simgeliyor. Ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xian ve Urumçi şehirlerine uçuş yapma hakkı da elde edildi.” şeklinde açıkladı.
– SIRADA ENDONEZYA VE SİNGAPUR VAR
Uraloğlu, yolcu taşımacılığına ilaveten, Çinli taşıyıcıların seferlere başlamasıyla birlikte kargo taşımacılığı alanında haftalık 14 frekans olan kargo hakkının 28 frekansa çıkarılacağını vurguladı. Bu artışın, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik bölgesinde görünürlüğünü ve sürdürülebilirliğini artıracağını belirtti.
Kargo ve yolcu kapasitesindeki bu artışın, İstanbul Havalimanı’nı Doğu ile Batı arasında stratejik bir küresel aktarma ve lojistik üssü haline getireceğine dikkat çeken Uraloğlu, şunları ifade etti:
“Türkiye, son dönemde Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile mutabakat zaptları imzaladı. Sıradaki hedefimiz Endonezya ve Singapur. Türk taşıyıcıları, yalnızca uçuşlar gerçekleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda kıtalar arası bağlantılar kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti etkileyen önemli bir aktör haline geliyoruz.”