Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Adıyaman, Siverek, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü’nün hizmete açılışının 10. yılını anmak için bir yazılı açıklama gerçekleştirdi.
Köprünün 21 Mayıs 2015’te kullanıma sunulduğunu hatırlatan Uraloğlu, Nissibi’nin Güneydoğu Anadolu kara yolu ulaşım ağı içerisinde kritik bir geçiş noktası olduğunu vurguladı.
“Seyahat süresi feribota göre yaklaşık bir buçuk saat daha kısa sürüyor”
Uraloğlu, Atatürk Barajı’nın su tutma süreci nedeniyle daha önce feribotla sağlanan Adıyaman ile Diyarbakır arasındaki ulaşıma Nissibi Köprüsü’nün büyük bir kolaylık sağladığını belirtti. “Diyarbakır’ın batı, Adıyaman’ın doğu illerine olan ulaşımını 40 kilometre kısaltan köprü ile seyahat süresi feribota kıyasla yaklaşık bir buçuk saat daha kısa sürüyor. Açılışından bugüne kadar Nissibi Köprüsü’nü 6 milyon 62 bin araç kullandı. Son 10 yıl içerisinde zamandan 1,6 milyar lira, akaryakıttan ise 1,7 milyar lira olmak üzere toplamda 3,3 milyar lira tasarruf sağladık. Çevreye zararlı egzoz emisyonu 99 bin ton azaldı.” şeklinde konuştu.
“Köprü 610 metre uzunluğunda inşa edildi”
Köprünün teknik detayları hakkında bilgi veren Uraloğlu, şu şekilde devam etti: “Adıyaman ve Diyarbakır arasındaki en kısa karayolu ulaşımını sağlayan Nissibi Köprüsü, gergin eğik kablo askılı tasarımıyla inşa edilmiştir. Orta açıklığı 400 metre, kenar açıklıkları 105’er metre olan toplam uzunluğu 610 metreyi bulmaktadır. Köprü, 24,5 metre genişliğinde ve 4 şeritli olup, kule yüksekliği tam 96 metredir.”