1. Haberler
  2. Dünya
  3. AB’de Yoksulluk Riski: En Çok Etkilenler Belirlendi

AB’de Yoksulluk Riski: En Çok Etkilenler Belirlendi

featured

Avrupa Birliği’ne ait istatistiklerde, kadınlar ve genç bireylerin daha yüksek yoksulluk ya da sosyal dışlanma riski ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Son üç yıl içinde en az 11 AB ülkesinde yoksulluk oranlarında artış görüldüğü ifade ediliyor.

Eurostat’ın güncel verilerine göre, 2024 yılında Avrupa Birliği vatandaşlarının beşte birinden fazlası yoksulluk veya sosyal dışlanma tehdidi altında kalacak.

Bu bağlamda, Bulgaristan yüzde 30,3 ile en yüksek yoksulluk oranına sahip ülke olurken, Romanya yüzde 27,9 ile ikinci sırada yer alıyor. Yunanistan ise yüzde 26,9 oranıyla üçüncü sırayı alıyor. Ayrıca, Fransa’nın 1996’dan bu yana en yüksek yoksulluk seviyesine ulaşması dikkat çekiyor.

Fransa’nın Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (INSEE) tarafından sağlanan verilere göre, yoksulluk oranı 2022’de yüzde 14,4 iken bu oran, 2023’te yüzde 15,4’e yükselmiş durumda.

Yoksulluk oranındaki artışın en çok etkilediği gruplar arasında tek ebeveynli aileler ve çocuklar ilk sıralarda yer alırken, emeklilerin bu durumdan daha az etkilendiği görülüyor.

İtalya’da 2023 yılı itibarıyla, en az bir yabancı uyruklu birey içeren ailelerin yüzde 30,4’ünün yoksulluk riski taşıdığı, İtalyan vatandaşlarından oluşan ailelerde ise bu oranın sadece yüzde 6,3 seviyesinde kaldığı bildiriliyor.

EN ÇOK KİMLER ETKİLENDİ?

2024 yılında kadınlar, 18-24 yaş arası gençler, düşük eğitim seviyesine sahip kişiler ve işsizlerin, AB nüfusu içindeki diğer sosyal gruplara göre ortalama olarak daha fazla yoksulluk ya da sosyal dışlanma riski yaşadığı belirtiliyor.

AB’de Yoksulluk Riski: En Çok Etkilenler Belirlendi
Yorum Yap
Bizi Takip Edin