Alüminyum vadeli işlemleri, Temmuz ayında ton başına 2 bin 650 dolara çıkarak son dört ayın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Bu artış, düşük arz ve Çin’den gelen talep konusundaki daha olumlu bir görünümle destekleniyor.
Çin, lider üretici olarak bu yıl üretiminde bir yavaşlama bekliyor. Mevcut üretim hızı, başlangıçta karbon emisyonu hedeflerini karşılamak için belirlenen yıllık 45 milyon tonluk sınırla sınırlı kalmış durumda.
Bu duruma, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin savunma sanayi ürünleri üretiminde artış yapma niyetlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte daha yüksek talep beklentileri de ekleniyor. Avrupa’daki arz, büyük üretici konumundaki Rusya’nın maruz kaldığı yaptırımlar nedeniyle zaten sınırlı. Aynı zamanda Çin’den gelen talep, hükümetin ekonomiyi canlandırmak adına 1,3 trilyon Çin Yuanı tutarında bir hidroelektrik barajı projesi duyurmasının ardından endüstriyel metallere olan ilgiyi artırmış durumda.
Hükümetin bu stratejisi, emlak krizinin reel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini dengelemek için endüstriyel metallerdeki aşırı kapasitenin azaltılması yönündeki taahhütleriyle de örtüşüyor.