1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yargıda Teknoloji Hamlesi: Yeni Projeler Yolda!

Yargıda Teknoloji Hamlesi: Yeni Projeler Yolda!

featured

Tunç, Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası’nın açılışı sırasında yaptığı konuşmada, 2002 yılında Türkiye genelinde 78 müstakil adalet binası bulunduğunu ifade etti.

Bugün itibarıyla 382 müstakil adalet binasının varlığını dile getiren Tunç, “Son açılışımızı Kütahya’da gerçekleştirdik, bu da toplam sayıyı 382’ye çıkardı. Burada durmamız söz konusu değildir. Kapalı alan miktarını 10 kattan fazla artırmayı başardık.” şeklinde konuştu.

Tunç, 2025 yılı yatırım programı kapsamında 68 adliyelerinin mevcut olduğunu vurgulayarak, bunlardan 25’inin inşaat aşamasında bulunduğunu ve 7 adet adli tıp binasının inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, 120 mahallede yaklaşık 3 bin adalet personeli için konut yatırımlarının devam ettiğini ifade etti. “Çocuk adalet merkezlerinin sayısını artırmaya yönelik projelerimiz mevcut. Bunun yanı sıra infaz kurumlarımız ve denetimli serbestlik müdürlüklerimizin ihtiyaçlarını karşılayan önemli yatırımlarımız var.” diye ekledi.

“PROJELERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ”

Tunç, teknolojinin yargı hizmetlerine entegrasyonu için ciddi çabalar sarf ettiklerini belirterek, “UYAP sistemimiz dünya çapında bir proje. Sürekli olarak geliştiriyoruz ve yapay zekayla destekleyerek, adalet personelimizin işini daha da kolaylaştıracak projeleri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı. Yargıda insan unsurunun önemini vurgulayan Tunç, “Yargı mensuplarımız her olayı değerlendirecektir. Ancak, teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak işlerin nasıl kolaylandığını önümüzdeki günlerde birlikte göreceğiz.” dedi.

“DÜNYANIN EN ŞEFFAF YARGI SİSTEMİ, YARGI TEŞKİLATI TÜRKİYE’DE VAR”

Tunç, son iki yılda 2 bin 76 hakim ve savcı yardımcısının sisteme kazandırıldığını ifade ederek, dünyanın en şeffaf yargı sisteminin Türkiye’de bulunduğunu söyledi. “Bu bir abartı değil. Türkiye’nin hukuk devleti olmadığına dair ithamlarda bulunanlar, geçmişteki vesayetçi anlayışa destek veren kişilerdir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hukuki ve idari yargı süreçlerinin hızlandırılmasının önemine dikkat çeken Tunç, “Hukuk yargılamalarının bir an önce sonuçlanması gerekmektedir. Duruşmaları ve ceza davalarını sadeleştirmeye yönelik çalışmalarımız var, hedefimiz adalete erişimi kolaylaştırmaktır.” dedi. 2025 yılı içinde tamamlanacak 264 yeni hedefi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Açılışının ardından, binada incelemelerde bulunan Tunç, şeref defterini imzaladı ve yetkililerden bilgi aldı.

Bu arada, Bakan Tunç, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 2012’de terör saldırısı sonucu şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un oğlu Hakan Taner Uzun ile bir araya geldi. Savcı olmayı düşündüğünü ifade eden Uzun’a, “Aferin sana, babasının yolunda.” dedi.

Açılış programına Vali Orhan Tavlı, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ile diğer adli ve idari yargı mensupları katıldı.

SAMSUN ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI

Projeye ait bina, 13 bin 634 metrekare kapalı alana sahip olup, morg ve kimya ihtisas dairesi gibi önemli birimleri barındırıyor.

Bodrum, zemin ve iki kattan oluşan yapının, modern adli tıp hizmetlerinin yürütülmesine uygun şekilde inşa edildiği aktarılıyor.

Yargıda Teknoloji Hamlesi: Yeni Projeler Yolda!
Yorum Yap
Bizi Takip Edin