1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya’dan Türkiye’ye Vize Uyarısı ve İpuçları

Almanya’dan Türkiye’ye Vize Uyarısı ve İpuçları

featured

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Germany: New Government- Foreign Policy?” başlıklı seminere katıldı. Seminer, Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi (AAUM) Müdürü ve bölüm öğretim üyesi Prof. Dr. Emre İşeri’nin moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Schröer, katılımcılara Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, yeni Alman hükümetinin oluşumu ve dış politika konularında bilgiler vererek, gelen soruları yanıtladı.

YILDA 250 BİN KİŞİYE VİZE

Başkonsolos, Türkiye’den yılda 250 bin kişiye vize verdiklerini belirterek, İzmir’in Almanya’nın yurt dışındaki temsilcilikleri arasında vize verilen şehirler sıralamasında 10. sırada yer aldığını ifade etti. İstanbul’un birinci, Ankara’nın ise beşinci sırada bulunduğuna dikkat çekti. Schröer, “Dünyada Türkiye’den daha fazla vize sağladığımız yalnızca bir ülke var, o da 1 milyarlık nüfusa sahip Çin” açıklamasında bulundu. Vize süreci ile ilgili bilgiler veren Başkonsolos, Türk hükümeti ile alınan ortak karara göre vize önceliğinin iş insanları ve öğrencilere verildiğini belirtti. Ziyaretçi ve turistik kategorisinde başvuranların ise yoğunluk nedeniyle uzun bekleme süreleriyle karşılaşabileceğini kaydetti.

“ZORUNLU KALMADIKÇA BAŞVURULARI KENDİNİZ YAPIN”

Vize danışmanlık şirketlerinin başvuru süreçlerini yavaşlattığına dikkat çeken Başkonsolos Schröer, “Zorunlu olmadıkça vize danışmanlık şirketleriyle çalışmayın. Bu şirketlerin sürece dahil olması, işlemlerinizin daha hızlı ya da daha iyi ilerlemesini sağlamaz; aksine süreçlerin yavaşlamasına yol açabilir. Schengen vizesi hakkında doğru ve güncel bilgilere ulaşmak önemlidir. Başvuruların eksiksiz bir şekilde doğrudan Türkiye’deki ilgili konsolosluklara yapılması, vize alma şansınızı artıracaktır” şeklinde önerilerde bulundu.

EN FAZLA 90 GÜN

Schengen vizelerinin geçerlilik sürelerini kademeli olarak uzatan Cascade Kuralı’nın Türkiye’de yakın gelecekte daha etkin bir şekilde uygulanacağını ifade eden Schröer, “Çok girişli Schengen vizesi, bir yarıyılda en fazla 90 gün kalış hakkı tanır. Vize geçerlilik süresi, yapılan başvuruya göre değişiklik gösterebilir. Genellikle ilk başvuruda tek girişli ya da kısa süreli çok girişli vize verilir. Ancak vizeyi doğru bir şekilde kullandığınız takdirde, sonraki başvurularınızda daha uzun süreli vizeler alma imkanı doğar. Bu süreç, sırasıyla bir yıl, iki yıl hatta beş yıl süreli vize almanıza kadar gidebilir” ifadelerini kullandı.

Almanya’dan Türkiye’ye Vize Uyarısı ve İpuçları
Yorum Yap
Bizi Takip Edin