Teknoloji devi Meta, yapay zeka alanındaki rekabetini daha da güçlendirmek için önemli bir hamlede bulundu. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Apple’dan transfer edilen mühendis Ruoming Pang’a oldukça yüksek bir maaş paketi önerdi.
Mark Zuckerberg’in yönetimindeki Meta, rakibi Apple’dan tanınmış bir yapay zeka yetkinliğini, dudak uçuklatan bir teklif ile bünyesine katmayı başardı.
Bloomberg’in yaptığı habere göre, Çin kökenli mühendis Ruoming Pang, Meta’da yeni başlayacağı görevinde önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 200 milyon dolardan fazla bir gelir elde edecek.
Bu olağanüstü maaş paketi, global ölçekte büyük bankaların CEO’larına ödenen ücretler dâhil, kurumsal dünyadaki en üst düzey kazançlar arasında yer alıyor.
“SÜPER ZEK” LABORATUVARI
Pang, Meta’nın Kaliforniya’da yer alan yeni gizli “süper zekâ” laboratuvarında önemli bir pozisyonda görev alacak. Bu departman, insan zekasının ötesinde yapay zeka sistemleri geliştirmeyi amaçlıyor ve Meta’nın bu alandaki yarışta lider konuma gelmesini hedefliyor.
Üstelik bu ekip, ChatGPT’nin arkasındaki isim olan OpenAI’den ayrılmış birçok eski çalışanı da bünyesinde barındırıyor.
200 MİLYON DOLARLIK MAAŞ PAKETİ
Ruoming Pang’a sunulan 200 milyon dolarlık maaş paketi birkaç yıl boyunca ödenecek. Bu miktarın, Apple CEO’su Tim Cook’un dışındaki tüm Apple çalışanlarının maaşlarını geride bıraktığı ifade ediliyor.
Paket, yalnızca maaşı değil, aynı zamanda performansa dayalı çeşitli finansal teşvikleri de kapsıyor. Pang, bu parayı tamamen alabilmek için şirkette uzun bir süre kalması ve belirlenen başarı hedeflerine ulaşması gerekecek.
Pang, “seçkin bir mühendis” ve “üst düzey bir makine öğrenimi uzmanı” olarak tanımlanıyor. 2006 yılında Princeton Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 15 yıl boyunca Google’da baş yazılım mühendisi olarak görev yaptı. 2021’de Apple’a geçiş yaptı ve şimdi ise Meta kadrosuna katıldı.
META, “SÜPER ZEK” AVINDA
Meta’nın, yapay zeka alanında lider konuma geçmek için yüksek profilli uzmanları cezbetmek amacıyla cömert maaş teklifleriyle onlara yöneldiği bildiriliyor.
Mark Zuckerberg, bu alandaki çalışmalarını “Meta Süperzeka Laboratuvarları” adı altında yeniden yapılandırarak yapay zeka sistemlerinin görevleri insanlardan daha etkin bir şekilde yerine getirmesini sağlamayı amaçlıyor. Hedef, gelecekte çevrimiçi sohbet robotlarının hatasız bir şekilde çalıştığı bir dönemi başlatmak.