1. Haberler
  2. Magazin
  3. Adıyaman’da Roma Dönemi ve Tunç Çağı Buluntuları

Adıyaman’da Roma Dönemi ve Tunç Çağı Buluntuları

featured

Çomak köyü kırsalında yürütülen kazı çalışmaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda Roma Dönemi ile Genç Tunç Çağı’na ait çeşitli mezar tipleri ve yerleşim izleri bulundu. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, keşfedilen alanın yaklaşık 50 hektarlık bir bölgeyi kapsadığını vurgulayarak, bölgenin tarihi zenginliği ve mimari çeşitliliği ile dikkatleri üzerine çektiğini ifade etti.

Alkan, tespit ettikleri mezar yapılarının Adıyaman’da daha önce karşılaşmadıkları örnekler arasında yer aldığını belirtti. Mezarlara ilişkin yapılan incelemelerde, bu yapıların Roma Dönemi’ne ait olduğunun altını çizen Alkan, alanın sadece Roma Dönemi ile sınırlı olmadığını, ayrıca yüzey taramaları ile Genç Tunç Çağı’na ait yerleşim izlerinin de tespit edildiğini aktardı.

Bu durumun, bölgede kesintisiz bir yerleşim tarihinin varlığına işaret ettiğini dile getiren Alkan, çok dönemli yerleşimlerin varlığının önemli olduğunu ve alanın korunması amacıyla gerekli başvuruların yapıldığını açıkladı.

Alkan, yaklaşık 50 hektarlık bu alan tescillendiğinde Adıyaman’ın en büyük sit alanı olacağını ifade ederek, “Ne yazık ki bazı tahribat izlerine rastladık. Bu nedenle koruma sürecinin önemi büyük. Bölgede keşif çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Adıyaman’da Roma Dönemi ve Tunç Çağı Buluntuları
Yorum Yap
Bizi Takip Edin